Projekt Mamma

Projekt: Mamma är ett koncentrat av en tid. En utforskande, lekfull, genreöverskridande och dokumentär teaterföreställning om minnen, glömska och de berättelser som utgör ett liv.

Projekt: Mamma undersöker Alexandra genom sin mormors dagböcker en fantastisk berättelse från sin egen barndom. En historia som visar sig vara full av toppar och dalar, av hemligheter, humor, olika platser, livslögner, längtan, familj, försoning, förgänglighet, och sann kärlek.

Av och med: Alexandra Zetterberg Ehn
Producent Ö2 Teresia Pettersson
Producent Folkteatern Gävleborg Ingegerd Herlitz

Premiär den 25:e Februari. Spelas till och med 6:e Mars Ö2 i samarbete med Folkteatern Gävleborg.
Med stöd från Stockholms stad och Konstnärsnämnden.

”Alexandra Zetterbergs fantastiska föreställning handlar om något så ovanligt som två kvinnor, två mammor, som både älskar sitt barn men som samtidigt när en frihetslängtan. En längtan som gång på gång gör att det lilla barnet kommer i kläm, åsidosatt av de vuxnas egna behov. Ändå är det långt ifrån en bitter uppgörelse om mammornas svek, tvärtom finns här kärlek och förståelse sida vid sida med sorgen över att bli bortlämnad. Det är storartat, berörande och fullt av värme och humor.” Maria Sveland.

”…ett roligt, effektivt grepp som något lyser upp bilden av den fruktansvärda barndom som Zetterberg beskriver. Det totala sveket, det groteska osynliggörandet…en otroligt stark skildring, Alexandra Zetterberg Ehn gör det enda möjliga, med lätt hand och på mild malmöitiska låter hon Margit bjuda på påtår. Som om ingenting har hänt….”
Lars Ring, Svd
Läs mer Klicka här.

”Men här finns framför allt en stark kärlek – som ofta räddade upp en kaotisk situation…
Alexandra Zetterberg Ehn vågar ställa också obesvarbara frågor. När föreställningen är över har vi gjort en resa tillsammans som man är tacksam och hedrad att ha fått delta i.”
Josephine Askegård, Arbetaren Läs mer Klicka här

”…hjärtligt och hjärtskärande på samma gång…kafékväll med extra allt, i positiv bemärkelse…”
Gustaf Nyberg
TeaterStockholm.se
Läs mer klicka här

”Jag gick dit med stort motstånd, med en förväntan på något pretentiöst, seriöst, distanslöst, och blev totalcharmad. Jag bjöds på kakor med dopp och en helt underbar föreställning.”
Joakim CliftonBergman, Minst en gång i veckan Läs mer Klicka här