UTBRÄNDA SJÄLAVÅRDARE

Martin befinner sig på gränsen till utbrändhet. Arbetet som präst har blivit en påfrestande ström av begravningar och dop, där han under begravningsceremonier glömmer namnet på de avlidna.


Samtidigt kollapsar hans privatliv: hans äktenskap är på väg att spricka, hans pappa är deprimerad och en bekant som visar sig vara pedofil söker förlåtelse utan att vilja anmäla sig själv.

Mitt i allt detta håller Martin terapisamtal med gängkriminella och försöker hålla ihop en församling med medlemmar som avskyr varandra. Dessutom plågas han av märkliga fysiska förändringar, där brosk och ben börjar växa i hans öra och en del av hans kropp stundtals domnar. I sin förtvivlan söker han stöd hos Jesus, men upplever denne ointresserad och manipulativ.

SPELPERIOD

11 - 25 MARSSCEN

KUNGSHOLMENFÖRESTÄLLNINGSLÄNGD

1 TIM 20 MIN

Utbrända själavårdare är en tragikomisk skildring av en av Sveriges mest utmattade yrkesgrupper: prästerna. Med en blandning av värme och humor skildras prästernas unika situation i ett sekulariserat Sverige där människor är slitna och samhället i spillror – med kyrkan som civilsamhällets sista utpost. Där kraven på antal begravningar, vigslar och dop är övermäktigt och prästerna måste hantera människor i deras mest sårbara stunder utan att själva ha orken kvar.


Föreställnignen är en samproduktion mellan ADMINISTRATIONEN och Ö2scenkonst.


Av: ADMINISTRATIONEN

Medverkande: Hampus Hallberg, Emil Brulin och Janna Granstöm

Manus: Hampus Hallberg

Producent ADMINISTRATIONEN: Matilda Björby

Producent Ö2scenkonst: Felicia Löwerdahl

Teaterchef Ö2scenkonst: Teresia Pettersson

Med stöd av Kulturrådet, Svante Bergströms Teaterstiftelse Stockholms Stad.